Hjem / Begravelse

Her kan du lese mer om begravelsen

Hva er en begravelse? Ordets betydning står for: “Der en person begraves eller senkes i jorden på slutten av en avskjedsseremoni”.

Om en situasjon oppstår der du som etterlatte skal avholde en begravelse for et familiemedlem eller en venn, er det mange ting etterlatte må tenke på. Vi har prøvd å samle sammen de viktigste faktorene for hva en bør tenke på når du som etterlatte skal arrangere en begravelse.

Hvordan starte planleggingen av en begravelse?

En tanke som ofte slår de etterlatte når et dødsfall inntreffer og man skal sette i gang planleggingen av en begravelse er, hvor skal man starte? Etter at den avdøde er hentet fra institusjon, sykehus, hjem eller lignende, vil første steget være å ta kontakt med ditt nærmeste Al-Khidmat-kontor For å finne ditt nærmeste kontor kan du gå inn på våre kontorsider, eller så vil ditt nærmeste kontor komme opp automatisk øverst i venstre hjørne på nettsiden vår.

Når du har funnet ditt nærmeste kontor settes planleggingssamtalen i gang. Du vil komme i kontakt med en av våre gravferdskonsulenter, som vil hjelpe deg med å komme i gang med planleggingen av en begravelse slik at avdøde får en verdig avskjed.

En planleggingssamtale tar som regel 2-3 timer. For mer informasjon om planleggingssamtalen, kan du lese mer ved å klikke på linken nedenfor.

Planleggingssamtale

Hvilke valgmuligheter har jeg til en begravelse?

Til en seremoni er det mange valg som skal tas. Alt fra blomster, kiste/urner, seremonitype, kistetransport osv. I seksjonen under vil du få mer kortfattet informasjon om hvilke valgmuligheter du har for å gjøre de beste valgene.

Valg av seremonitype

Alle begravelser er forskjellige. Noen ønsker et mer personlig preg på det, hvor de ønsker å gjennomføre en seremoni på sin måte. Vi samarbeider med moskeer som kan bistå til at gjennomføringen av begravelsen skjer etter religion og livssyn som avdøde hadde. Som det ledende byrået innen muslimske begravelser i bransjen har vi lang erfaring med begravelser, også innen flere trossamfunn og forskjellige seremonityper.

Muslimsk gravsted

Mange kommuner i Norge har etablert egne felt for muslimske gravsteder.
Al-Khidmat har fullstendig liste over alle gravplasser som har eget for tilrettelagt for muslimer i Norge.

Største muslimsk gravsted i Norge er Alfaset gravlund.

Hvilken kiste skal jeg velge til begravelsen?

Vi innehar et stort sortiment av kister i ulike utførelser og prisklasser. Alt fra eksklusive kister i mahogni, til enkle furukister. Du vil få muligheten til å velge den kisten som passer ditt budsjett. Hos oss kan du også ved ønske dekorere kisten selv.

Kistene vi leverer kommer uten religiøse symboler, men dette kan bestilles og ettermonteres.

Urner

Om den avdøde skal kremeres, har vi et bredt utvalg urner som du kan velge mellom. Alt fra gratis kommunale urner, til mahogni dekorerte urner. Her varierer prisklassene.

For å se hele vårt sortiment, kan du gå inn på våre sider om urner.

Kistetransport

Vi bistår med transport av kisten som skal begraves, enten den skal fraktes fra utlandet eller innenlands. Kostnadene for transporten avhenger av den avstanden som kisten skal fraktes.

For mer detaljert informasjon om pris, kan du ta kontakt med ditt lokale Al-Khidmat-kontor eller lese mer om kistetransport på våre nettsider.

Blomster

Valget av blomster til en begravelse, er med på å sette atmosfæren og farge på seremonien. For å forenkle prosessen med å bestille blomster via et ekstra kontaktledd, kan din blomsterbestilling gjøres via Al-Khidmat sine egne butikksider for blomster.

Vårt utvalg av blomster kan du se på våre blomstersider eller du kan bla deg gjennom vår katalog under planleggingssamtalen du har med oss og foreta valgene da.

Mer informasjon om blomster, farger og fremgangsmåte kan du lese mer om på våre sider om blomster.

Programhefte

Når innholdet til begravelsen er laget, skal man gjerne bake dette inn i et design i et programhefte. Å lage, samt designe et programhefte til en begravelse er alltids utfordrende.

Vi har et bredt utvalg ferdige maler som du kan velge mellom, eller så kan du designe et eget personlig programhefte.

Imam og taler

Ved en muslimsk seremoni bistår Al-Khidmat med å skaffe en imam til begravelsen. Deretter vil imamen ved den aktuelle moskeen ta kontakt med de etterlatte for videre detaljer og informasjon.

Med vår lange erfaring innen andre religiøse seremonier ordner vi kontakt mellom seremonisted og etterlatte ved behov. Forslag til taler ved en seremoni kan også anskaffes etter ønske.

Les mer på våre nettsider for mer informasjon om imam og taler.

Minnesamvær

Etter begravelsen samles det gjerne til minnesamvær med familie og venner for en fin avslutning etter seremonien.

Vi kan bistå med å finne lokaler med eventuell catering i et lokale/område i nærheten der begravelsen finner sted. Ønsker om mat, lokaler og antall gjester informeres til gravferdskonsulenten under planleggingssamtalen, så fikser og organiserer vi resten.