Planlegg begravelse

Vi tilrettelegger for dine ønsker


Vi tilrettelegger for dine individuelle behov og ønsker, og vår erfaring og lokalkunnskap kan være til god hjelp når du skal treffe dine valg.

Vi tilrettelegger for dine individuelle behov og ønsker, og vår erfaring og lokalkunnskap kan være til god hjelp når du skal treffe dine valg.

Ofte stilte spørsmål i forbindelse med planlegging av begravelse

Se alle spørsmål og svar
 • Hva kan vi hjelpe deg med?

  Hos oss får du svar på det du lurer på i forbindelse med en begravelse. Om du er en av de etterlatte og skal planlegge og gjennomføre en begravelse, om du ønsker å planlegge din egen begravelse, eller bare er nysgjerrig, kan du kontakte oss direkte eller finne informasjon ved et av våre kontorer. Her finner du informasjon om dødsfall, du kan bestille blomster til en seremoni eller hjem til etterlatte, og du kan tenne et lys eller skrive en hilsen på en minneside.

 • Har dere prislister?

  Du kan finne våre prislister ved å velge aktuelt kontor og deretter trykke deg videre inn til å se våre prislister. Her vil du finne en oversikt over alle kostnader som mannskap, transport, ulike type kister, urner og annet. For en enkel oversikt kan du se våre pakkepriser på hva koster en begravelse hvor du også vil kunne se hva som er inkludert i prisen.

  Har du spørsmål til prislisten kan du ta kontakt ved det aktuelle kontoret.

  Det er også mulig å søke om gravferdsstønad fra NAV. Her kan vi også være behjelpelige med retningslinjer og hvordan du kan gå frem.

 • Hva er en dødsannonse?

  En dødsannonse har tradisjonelt sett vært måten man har annonsert en persons bortgang i de fleste aviser. Nå er det mer vanlig å anvende minnesider hvor man kan dele siden enkelt med dem man vil og samtidig legge til kommentarer og bestille blomster direkte til seremonien.

 • Hva er forskjellen mellom en begravelse og bisettelse?

  Bisettelse innebærer kremasjon med urnenedsettelse på gravlund på et senere tidspunkt. Selve seremonien avsluttes i kapellet samme dag.

  Ved en begravelse bæres kisten ut på gravlunden og kisten blir senket i graven samme dag etter at seremonien i kapellet er over.

  Den rituelle forskjellen mellom en kirkelig bisettelse og begravelse er selve jordpåkastelsen. Ved bisettelsen finner den sted inne i seremonirommet, mens ved en begravelse skjer dette avslutningsvis ved graven på gravlunden.

  Begrepet gravferd kan brukes om begge gravleggingsformene.
  I dagligtalen er ordet begravelse oftest brukt og mest kjent som samlebetegnelse for ulike seremoni- og gravleggingsformer. Derfor er ordet begravelse mest brukt her på hjemmesidene våre.

  Les mer om ulike seremonityper.

 • Hvordan foregår en planleggingssamtale?

  I en planleggingssamtale går vi igjennom alt av spørsmål du måtte ha og planleggingen av alt fra før seremonien til etterpå. Se forbered samtale på nettsiden vår for mer informasjon og for å starte planleggingen.

 • Kan jeg bestille på nett?

  Hvis du velger planlegg begravelse, kan du få en oversikt over det du må ta stilling til, hvilke valgmuligheter du har, og et prisoverslag. En begravelse består normalt av mange detaljer, og for å sikre at du får alt som du ønsker, er vi opptatt av personlig oppfølging. Forberedelsen du gjør på hjemmesiden, gjør deg bedre rustet til å ta gode valg når vi gjennomfører planleggingssamtalen.

Skal du planlegge en begravelse?

Skal du planlegge en begravelse?