En guide til en god minneside

Etter seremonien Før seremonien

Benk somoverser en gravplassHar du mistet en du er glad i og tenker på å skrive noe på minnesiden for å hedre livet deres? I denne guiden viser vi deg hvordan du lager en meningsfylt og gripende minneside som hedrer og husker personen du savner.

En god minneside er mer enn bare et sted å dele bilder og minner. Det er en digital hyllest til den avdøde som kan bringe trøst til familie og venner og være et sted hvor de kan minnes og hedre sin kjære.

Når du lager en minneside, inneholder denne gjerne bilder, videoer, innlegg og minnesmerker. Du kan også vurdere å inkludere personlige historier, sitater og poesi for å øke følelsen av intimitet og refleksjon.

Denne guiden vil hjelpe deg med å lage en minneverdig og vakker side som kan beholde minnet om din kjære i hjertene til de som besøker den.

Les videre for å lære mer om hvordan du lager en flott minneside som hedrer den avdøde og gir trøst til de etterlatte.

Hvorfor opprette en minneside?

Å lage en minneside kan være en givende måte å hedre og minnes den avdøde. Det gir et sted hvor familie og venner kan samles for å mimre og dele sine minner og følelser om personen de har mistet.

Minnesiden kan også fungere som en plattform for å videreformidle informasjon om begravelsesarrangementer og minnestunder til de som ønsker å delta. Det kan være en praktisk måte å holde alle oppdatert og involvert i planleggingen.

I tillegg kan en minneside være en trøstende ressurs for de etterlatte. Det gir dem et sted å gå når de trenger å mimre og bearbeide sorgen. Det kan være til stor hjelp å ha et sted hvor man kan uttrykke sine følelser og lese andres minner og erfaringer med avdøde.

Minnesiden er ikke avhengig av hvilken religion eller livssyn den avdøde hadde. Minnesiden kan opprettes selv om den avdøde var muslim, kristen, hindu, sikh, eller human etiker.

Velge riktig plattform for minnesiden

Når du velger en plattform for minnesiden, er det viktig å finne en som passer dine behov og ønsker. Det finnes mange forskjellige alternativer der ute, så det kan være en god idé å undersøke og sammenligne ulike plattformer før du tar en avgjørelse.

En viktig faktor å vurdere er hvor brukervennlig plattformen er. Du bør velge en plattform som gjør det enkelt for deg å tilpasse designet, legge til innhold og administrere minnesiden. Det er også viktig å sørge for at plattformen har funksjonene du trenger, for eksempel muligheten til å legge til bilder og videoer, samt lage innlegg og minnesmerker.

En annen faktor å vurdere er kostnaden for plattformen. Noen plattformer tilbyr gratis eller billigere alternativer, mens andre kan være dyrere. Det er viktig å finne en plattform som passer ditt budsjett og som samtidig møter dine behov.

Til slutt er det viktig å vurdere plattformens sikkerhets- og personvernfunksjoner. Du vil velge en plattform som beskytter din og dine kjæres personlige opplysninger og sikrer at minnesiden kun er tilgjengelig for de du vil dele den med.

Al-Khidmat begravelsesbyrå bistår deg gjerne med å opprette minnesiden for din kjære. Og vi tilbyr det gratis som en del av tjenesten vår. Her finner du våre minnesider.

Sette opp minnesiden

Når du har valgt riktig plattform for minnesiden din, er det på tide å begynne å lage den. Her er noen trinn for å hjelpe deg med å få minnesiden din i gang:

 1. Registrer deg på plattformen: Opprett en konto på den valgte plattformen og følg registreringsprosessen.
 2. Velg et navn for minnesiden din: Velg et navn som gjenspeiler den avdødes identitet og personlighet.
 3. Tilpass designet: Bruk plattformens tilpasningsverktøy for å lage et design som passer den avdødes smak og preferanser.
 4. Legg til bilder og videoer: Last opp bilder og videoer av den avdøde for å gi minnesiden et personlig preg.
 5. Lag innlegg og minnesmerker: Skriv innlegg, minnesmerker og minnesmerker om avdøde for å skape en intim og reflektert atmosfære på minnesiden.
 6. Inviter familie og venner: Del minnestedets nettadresse med familie og venner og oppmuntre dem til å besøke og delta i minnegudstjenesten.
 7. Legg til praktisk informasjon: Legg eventuelt til informasjon om begravelsesarrangementer, minnestunder og kontaktinformasjon slik at det er enkelt for alle som er interessert å få tilgang til denne informasjonen.
 8. Test minnesiden: Se gjennom minnesiden og sørg for at alt fungerer som det skal og at innholdet er riktig.
 9. Publiser minnesiden: Når alt er satt opp og klart, publiserer du minnesiden og deler den med de som ønsker å minnes den avdøde.

Al-Khidmat begravelsesbyrå bistår deg med å sette opp minnesiden.

Design av minnesiden din

Når det kommer til utformingen av minnesiden din, er det mange alternativer å velge mellom. Det viktigste er å skape en atmosfære som gjenspeiler den avdødes personlighet og minneinnstilling.

En enkel og elegant stil kan være passende for en minneside da den skaper en rolig og respektfull atmosfære. Du kan velge nøytrale farger og et minimalistisk layout for å skape et tidløst utseende.

Det kan også være lurt å legge til personlige elementer, for eksempel bilder av avdøde som viser deres smilende ansikt eller deres favorittsteder. Dette kan bidra til å skape en forbindelse mellom besøkende og minnestedet og gi en følelse av intimitet og nærhet.

Vurder også å inkludere symboler eller bilder som har spesiell betydning for den avdøde. Dette kan være alt fra et favorittsitat eller et symbol som representerer deres hobby eller lidenskap. Disse detaljene kan bidra til å gjøre minnesiden unik og personlig.

Viktigst av alt, sørg for at designet er intuitivt og enkelt å navigere. Besøkende skal kunne finne innholdet de leter etter uten problemer og det skal være enkelt å samhandle med minnesiden, f.eks. ved å legge igjen kommentarer eller sende private meldinger.

Legger til innhold på minnesiden din

For å lage en meningsfull og rørende minneside er det viktig å legge til relevant og personlig innhold. Her er noen ideer til innhold du kan inkludere:

 1. Bilder og videoer: Last opp bilder og videoer av den avdøde som viser ulike aspekter ved deres liv og personlighet. Dette kan inkludere bilder fra høytider, familiebegivenheter eller spesielle øyeblikk.
 2. Innlegg og minnesmerker: Skriv innlegg og minnesmerker om den avdøde, del minner, historier og følelser. Dette kan være en måte for familie og venner å uttrykke sin sorg og minner om den avdøde.
 3. Personlige historier: Samle inn personlige historier fra familiemedlemmer og venner om deres opplevelser med den avdøde. Dette kan gi en dypere innsikt i deres liv og personlighet.
 4. Sitater og poesi: Inkluder sitater eller dikt som har spesiell betydning for den avdøde eller de sørgende. Dette kan bidra til å skape en følelse av refleksjon og komfort.
 5. Praktisk informasjon: Legg eventuelt til informasjon om begravelsesarrangement, minnestund og kontaktinformasjon. Dette kan hjelpe de som ønsker å delta med å få tilgang til denne informasjonen.
 6. Gjestebok: Lag en gjestebok der besøkende kan legge igjen sine kondolanser, minner eller meldinger til familien. Dette kan være en måte for dem å uttrykke sin støtte og omsorg.

Husk alltid å respektere personvernet til den avdøde og de pårørende når du legger til innhold på minnesiden. Sørg for å få tillatelse før du deler personlige historier eller bilder, og vurder å legge til personverninnstillinger som gir kontroll over hvem som kan se og samhandle med minnesiden.

Dele og promotere minnesiden din

For å sikre at minnesiden din når ut til så mange mennesker som mulig, er det viktig å dele og promotere den. Her er noen måter du kan øke synligheten til minnesiden din på:

 1. Del på sosiale medier: Del URL-adressen til minnesiden på sosiale medier-profiler og oppmuntre venner og familiemedlemmer til å besøke og dele minnesiden.
 2. Send en e-post: Send e-post til familiemedlemmer, venner og bekjente med lenken til minnesiden og oppfordre dem til å delta.
 3. Kontakt lokale nyhetsmedier: Ta eventuelt kontakt med lokale nyhetsmedier og be dem dele historien til den avdøde og minnesiden. Dette kan bidra til å øke bevisstheten og tiltrekke flere besøkende.
 4. Bli med i relevante nettsamfunn: Finn nettsamfunn og -fora som fokuserer på sorg og tap og del lenken til minnesiden der. Dette kan være en måte å nå ut til folk som kan finne trøst og støtte på minnestedet.
 5. Lag en minnebegivenhet: Organiser en minnesamling eller begivenhet for å minnes den avdøde og promotere minnesiden. Dette kan være en måte å bringe folk sammen og øke bevisstheten rundt minnestedet.

Husk alltid å være følsom og respektfull når du promoterer minnesiden. Sørg for å respektere personvernet og følelsene til de som er berørt av tapet, og respekter deres ønsker om å delta eller dele minnesiden.

Vedlikeholde og oppdatere minnesiden din

En minneside er ikke noe som bare blir skapt og glemt. Det er viktig å vedlikeholde og oppdatere minnesiden for å sikre at den forblir relevant og meningsfull for de som besøker den. Her er noen tips for å vedlikeholde og oppdatere minnesiden din:

 1. Hold minnesiden oppdatert: Legg til nye minner, bilder, videoer og innlegg på minnesiden fortløpende. Dette kan bidra til å holde minnesiden frisk og interessant for besøkende.
 2. Svar på kommentarer og meldinger: Overvåk kommentarer og meldinger på minnesiden og svar på dem når det passer. Dette kan bidra til å skape interaksjon og dialog mellom besøkende og minnesiden.
 3. Planlegge minnesamlinger og arrangementer: Hvis det er relevant kan eventuelt minnesamlinger og arrangementer (Khatam-e-Qul Shareef, Teeja, Daswan, Chaliswan, Cheh-lam og barsi) i ettertid også annonseres her.

Etikk for minnesiden og personvernhensyn

Å lage en minneside er bare begynnelsen. For å sikre at siden forblir relevant og meningsfull, er det viktig å vedlikeholde og oppdatere den fortløpende.

 1. Del minner og historier
  En av de viktigste måtene å vedlikeholde minnesiden på er å fortsette å dele minner og historier om den avdøde. Dette kan være i form av bilder, videoer eller skriftlige bidrag. Det er viktig å velge innhold som gjenspeiler den avdødes personlighet og interesser og som kan bringe smil frem til de som husker det.
 1. Oppdatering av bilder og videoer
  Bilder og videoer er kjernen i en minneside. For å holde nettstedet friskt, bør du vurdere å oppdatere innholdet med jevne mellomrom. Dette kan være nye bilder fra familiebegivenheter og aktiviteter, eller de kan være videoer som viser avdøde i ulike livssituasjoner. Ved å legge til nytt innhold kan du sikre at minnene forblir levende og engasjerende.
 2. Skap interaksjon med besøkende
  En god måte å vedlikeholde minnesiden på er å skape interaksjon med de som besøker siden. Oppmuntre besøkende til å dele sine minner og historier om den avdøde og skape en dialog rundt det. Dette kan skape et fellesskap av mennesker som deler sorgen og minnene, og det kan gi trøst og støtte til alle involverte.

Konklusjon: Hedre dine kjære gjennom en minneside

Når du oppretter en minneside, er det viktig å være klar over visse etiske- og personvernhensyn. Dette sikrer at siden forblir et respektfullt og trygt sted for alle besøkende.

 1. Respekter familiens ønsker

Når du oppretter en minneside for en avdød person, er det viktig å respektere familiens ønsker og grenser. Før du deler innhold eller oppdaterer siden, bør du kontakte de pårørende og få deres samtykke. Dette viser respekt for deres sorgprosess og sikrer at minnestedet er i tråd med deres ønsker.

 1. Beskytt personvernet

Selv om en minneside er offentlig, bør du fortsatt være oppmerksom på personvernet. Unngå å dele personlig informasjon som kan være sensitiv. Respekter familiens ønske om å opprettholde visse grenser og unngå å publisere noe som kan være støtende eller støtende for andre.

 1. Moderere kommentarer

Som eier av minnesiden er du ansvarlig for å moderere kommentarer og innhold som deles på siden. Vær oppmerksom på upassende eller respektløse kommentarer og fjern dem om nødvendig. Dette sikrer at minnesiden forblir et positivt og trøstende sted for alle besøkende.