alkhidmat
MENY

Info til deg som skal i begravelse

Skal du i begravelse?

Begravelser er fortsatt berørt av restriksjonene som vi alle er pålagt. Lokale forskjeller forekommer, men dette er hovedregelen:

Det skal være mulig med 1 meters avstand mellom besøkende i seremonirommet, og det kan være maksimalt 200 besøkende. Besøkende fra samme husstand kan sitte tettere sammen. Medvirkende og utøvere telles ikke med i antallet.

Her finner du en oppdatert liste over seremonisteder i våre områder, med tillatt antall besøkende.

Myndighetene stiller krav om lister med navn på alle som deltar i seremonien. Vi kan hjelpe deg med dette på stedet. Det er bare fint om én person registrer flere deltagere fra samme følge.

Se avdødes dødsannonse for informasjon om påmelding og invitasjon til begravelsen.

Dørene åpnes for besøkende 30 minutter før seremonistart. Det er uansett fint om du møter i god tid. Antibac for vasking av hender vil plasseres ved inngangen.

Vi ivaretar personvernhensynet ved å makulere listen etter 10 dager.

Vi viser hverandre respekt ved å ikke håndhilse og klemme, men gjerne ved å gjøre en markering med hånden over hjertet. Et godt blikk sier mye.

Du kan ikke delta i seremoni:

  • dersom du er i karantene
  • dersom du har symptomer

Som etterlatt kan det være vanskelig å avvise folk som vil vise omsorg. Sorgsituasjoner medfører ofte tettere sosial kontakt, med flere mennesker, gjerne fra andre steder. Tiltakene ivaretar etterlatte – og alle andre involverte, inkludert oss i byrået.

Helsemyndighetenes anbefalinger

Tiltakene over er basert på helsemyndighetenes pålegg og anbefalinger: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/rad-og-informajon-til-befolkningen-om-nytt-koronavirus-coronavirus-2019-nco/ Oslo kommunes informasjon om koronaviruset på flere språk finner du her: https://www.oslo.kommune.no/koronavirus/informasjon-pa-flere-sprak/

Slik kan du gjennomføre begravelsen

Vi i Al-Khidmat hevder at begravelsen er vårt viktigste ritual. Det er viktig å samles for å hedre den døde og ta avskjed. De fleste erfarer at det gjør fortsettelsen litt lettere.

Vi gjør alt vi kan for å tilrettelegge for en fin og verdig begravelse, og vil at flest mulig skal få anledning til å delta.

Ta gjerne kontakt med oss på telefon dersom du har behov for råd og innspill, det er helt uforpliktende for deg. Du når oss hele døgnet.

Begravelse

Det er fortsatt begrensninger på hvor mange som kan delta i begravelse. Det skal være mulig med 1 meters avstand mellom besøkende i seremonirommet, og det kan være maksimalt 200 besøkende.

 Vi følger gjeldende smittevernanbefalinger. Det betyr god håndhygiene, at vi sitter med 1 meters avstand (de i samme husholdning kan sitte tettere) og at vi ikke håndhilser eller klemmer hverandre.

Vi er pålagt å føre lister over hvem som er til stede i seremonien.

Seremoni ute

Kanskje kan hele begravelsen foregå ute. For sikkerhets skyld må vi ta værforbehold og legge til rette for en alternativ plan for gjennomføringen. Skal det være kistebegravelse med avslutning ved graven, går det an å invitere flere til å møte ved gravstedet enn det er plass til inne i seremonirommet, så lenge man holder nødvendig avstand.

Vi kan overføre begravelsen direkte på internett (streaming)

Filming av begravelsen

Begravelsen er det viktigste ritualet vi har. Men, av og til, klarer vi likevel ikke å samle alle til begravelsen.

Når noen skal begraves, er det vår oppgave å ivareta de etterlatte og gi dem mulighet til å ta farvel.

Avstand er ikke lenger en hindring. Nå kan de som er langt borte ha muligheten til å komme nær, ved å følge med på en videooverføring eller se et sammendrag av seremonien i etterkant.

Streamingen gjøres tilgjengelig via avdødes minneside og man trenger kun å ha internettilgang for å delta i seremonien.

Direkteoverføring (streaming) i forbindelse med koronautbruddet

Myndighetene har innført  smittevernstiltak, som  medfører at ikke alle får deltatt i begravelsen de gjerne skulle vært i.

Vi i Al-Khidmat vet hvor viktig begravelsen er. Så langt vi har kapasitet tilbyr vi  direkteoverføring av begravelsen. For å sikre kapasiteten, må vi tas med på råd når tid og sted for begravelsen fastsettes.

Overføring til nærliggende lokale ved store seremonier

Dersom det ventes flere deltakende enn det er plass til i seremonilokalet, kan vi videooverføre seremonien til et nærliggende lokale med meget god lyd- og bildekvalitet.

Et videominne

Et videominne er liten film på noen få minutter som summerer opp inntrykkene fra seremonien. Dette er et verdifullt minne som kan hentes opp senere.

Våre kvalitetskrav

Vår samarbeidspartner Jølstad Teknisk vet hvordan de kan filme i seremonier og samtidig respektere privatlivets fred og oppfylle personvernet. De følger regler for bilder og opptak.

Aktuelt / Blogg
Min konto
Bestill blomsterBesøk minnesider
Aktuelt / Blogg
Lier kommune - nytt muslimsk gravfelt
Al-Khidmat har nylig vært på befaring av Frogner gravplass med tanke på kvalitetssikring av himmelretningen på mulig gravfelt tilrettelagt for muslimsk gravleggingsskikk.
Les mer
Lier kommune - nytt muslimsk gravfelt
Al-Khidmat har nylig vært på befaring av Frogner gravplass med tanke på...
Les mer
Samarbeidspartnere
Les mer
Gravferdsstønad fra NAV
Gravferdsstønad fra NAVNAV kan yte behovsprøvd gravferdsstønad og i enkelte tilfeller refusjon...
Les mer
Spørsmål og svar
Spørsmål og svar Her vil vi samle spørsmål og svar. Siden vil...
Les mer
Papirer og skjemaer ved dødsfall
Papirer og skjemaer ved dødsfall Her har vi samlet noen av de...
Les mer
Døden kommer til alle
Døden kommer til alle Vi vet ikke så mye om hvordan livet...
Les mer
Ved dødsleiet
Ved dødsleiet Noen ganger kommer døden brått og uventet. Ofte må vi...
Les mer
Ghusl al-mayyit – vaskeseremonien
Ghusl al-mayyit – vaskeseremonien Våre døde har rett til å bli stelt...
Les mer
Takfin – omsvøping
Takfin – omsvøping Båren med den døde trilles inntil en tilhørende benk...
Les mer
Begravelsesbønnen - Salat al-janaza
Begravelsesbønnen - Salat al-janaza Profeten Muhammad, fred og velsignelse være med ham,...
Les mer
envelopeuserscartphonemap-markermagnifiercrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram