Om Oss

Al-Khimdat Begravelsesbyrå er Norges første muslimsk begravelsesbyrå, som ble opprettet februar 2002. Ordet ”al-khidmat” kommer fra det arabiske språket, og betyr til tjeneste. Byråets hensikt har derfor vært å stå til tjeneste til det muslimske fellesskapet i tung tid.

Al-Khidmat har i dag sitt hovedkontor i Oslo (Grønland vis á vis taxi holdeplass), men vi møter de pårørende gjerne også hjemme eller på sykehuset. Vi har også avdelinger i Bergen, Stavanger og Trondheim.

Vi har 24-timers vakttelefon, og vi stiller opp til en hver tid.

Byrået er en landsdekkende muslimsk begravelsesbyrå som har tatt seg av gravferder i Oslo og omegn, Moss, Fredrikstad, Sarpsborg, Drammen, Tønsberg, Kristiansand, Bergen, Haugesund, Trondheim, Lillehammer, Gjøvik, Skien, Kristiansund, Steinkjer, Sandnessjøen og Tromsø og Hammerfest.

Vi prøver å legge forholdene til rette for familienes individuelle behov og ønsker. Vi tilbyr derfor alt fra å ta hånd om nødvendig papirarbeid, bistand med al-ghusl (rituell vaskeseremoni), blomster og dekorasjoner, forsendelse av båren inn- og utland og formidling av juridisk og bistand. Vi har i tillegg designet våre steiner sammen med våre gravsteinleverandører.

Du kan også besøke oss på facebook.com/AlKhidmatBB hvor dødsannonser om janazah og begravelsestidspunkter blir publisert.

Al-Khidmat Begravelsesbyrå ble medlem av Islamsk Råd Norge (IRN) i april 2005. Islamsk Råd Norge har i samarbeid med Al-Khimdat opprettet en god del muslimske gravfelter rundt omkring i landet. Det har vært en ekstra stor pågang i dette siden den nye gravferdsloven trådte i kraft 01.01.2011.

Byrået holder også foredrag på sykehusene for å kunne lære helsepersonell om døden i islam og hjelper dem med å utarbeide prosedyrer rundt dødsfall av muslimske pasienter.

For mer informasjon ring på 408 33 333 eller send en e-post.