Nytt gravfelt for muslimer på Frogner gravplass i Lier

Nytt gravfelt for muslimer på Frogner gravplass i Lier

For Ghulam Abbas har det lenge vært et ønske om at muslimer i Lier skal få et gravsted nærmere seg. I november 2020 tok han derfor kontakt med lokale styresmakter , med forespørsel om å anlegge et gravfelt tilrettelagt for muslimsk gravlegging. Det ga resultater. 

Torsdag 30. september ble åpningen av et nytt muslimsk gravfelt på Frogner gravplass i Lier markert. Vi i Al-khidmat begravelsesbyrå har hatt en aktiv rolle i hele prosessen – fra planlegging til åpning. Gjennom vårt arbeid ønsker vi å bedre tilbudet for troende muslimer over hele Norge, og sørge for at gravleggingen kan skje så raskt som mulig. 

I muslimske land er det vanlig at gravferden skjer kort tid etter dødsfallet, mens vi i europeiske land må være forberedt på at ting tar lenger tid. Vi i Al-khidmat forsøker allikevel å gjøre det vi kan for å korte ned ventetiden, og sikre en trygg og rask reise fra dødsleie til gravleggelse. Gode lokale tilbud er viktig for å få til nettopp det, og nå var det Lier sin tur. 

På befaringen deltok representanter fra flere etater, blant annet kirkeverge Mette Sønsteby, kommunestyrerepresentant Abdul Majid Abid og rådgiver for gravplassene i Norge Åse Skrøvset. Fra Frogner kommune deltok leder Frogner Menighetsråd, representert ved Inger Bjørshol og arbeidsleder for Frogner gravplass, Henrik Aasland. Forstander i muslimsk menighet i Lier Asif Rana og Badr Jamil Kiani fra Al-khidmat(lengst til venstre på bildet) var også til stede.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les mer  Se alle artikler

Hva leter du etter?